Esti mese. Fikció, akár Orwell 1984-e. Hogy akár igaz is lehetne?

Hüjjékországa

Hüjjékországa

Csak nem mutyi?

2015. december 02. - Gazsi bácsi lótetű

Mai mesénk Budapest XVIII. kerületébe visz el minket. A Fidesz nyerte itt az önkormányzati választásokat ismét, és a sok - általuk jó pénzért - reklámozott sikertörténet mellett néhány csúnya ügy is napvilágra került.

Ma nem arról mesélünk, hogy ez az a kerület, ahol a csatornázás után szélességükben összementek az utak, így aztán két autó nem fér el egymás mellett. "Legalább majd lassabban mennek"- ez volt a kivitelező válasza, amikor megkérdezték, hogy ezt most hogyan is?

A mai mese részleteiben publikus, csak össze kell keresgélni a részleteket az internet bugyraiban.

Kezdjük hát azzal, hogy az önkormányzat Tulajdonosi Bizottsága rendkívűli ülést tartott:

http://www.bp18.hu/images/dokumentumok/onkormanyzat/varosnaplo/Tul1105rk/Hk1105rk_AN.pdf

Ennek egyetlen témája volt, miszerint az Önkormányzat vegyen meg egy ingatlant, amely árverésre került.

A mindenki számára nyilvános jegyzőkönyvből kiderül, hogy az ellenzéki kérdésre semmitmondó válasz érkezik, de az kiderül, hogy igazából nincs koncepció az ingatlan megvásárlására.

http://www.bp18.hu/images/dokumentumok/onkormanyzat/varosnaplo/Tul1105rk/Jkv1105.pdf

Történt az ellenzék részéről egy kísérlet a beszerzési összeg csökkentésére, de nertársaink lesöpörték, majd a Jobbik tartózkodása mellett megszavazzák az indítványt.

Merőben szokatlan ez a módszer, és mivel hihetetlen gyorsasággal vitték át a döntést - hasonlóan mint a rokonmutyit a Parlamentben a napokban - ezért rákerestünk az interneten erra a helyrajzi számra, és találtunk is egy érdekes oldalt egy végrehajtó weblapján:

http://murzsavegrehajto.hu/pdf/548-2011-143.pdf

Ebből az derül ki, hogy az adós Balásfalvi András Jenő. Ismerős ez a név. Keressünk csak rá, hadd füstöljenekk a szerverek!

Hohó, találat:

http://www.bp18.hu/component/k2/item/876-tulajdonosi-bizottsag

Az illető adós neve felbukkan az Önkormányzat Tulajdonosi Bizottságában, természetesen a Fidesz szineiben.

 

Akkor röviden összefoglalva a mese:

Egy Balásfalvi András Jenő nevű illető ingatlanját el akarják árverezni. A XVIII. kerületi Önkormányzat Tulajdonosi bizottsága rendkívűli ülést hív össze, és megszavazza az ingatlan árverésen történő megvásárlását. Az Önkormányzat Tulajdonosi Bizottságában szerepel egy Balásfalvi András nevű tag. Eddig a mese, mindenki vonja le a tanulságokat.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hujjekorszaga.blog.hu/api/trackback/id/tr868132878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása