Esti mese. Fikció, akár Orwell 1984-e. Hogy akár igaz is lehetne?

Hüjjékországa

Hüjjékországa

Mindenki egyenlő...vagy mégsem?

2015. december 09. - Gazsi bácsi lótetű

Hősünk tegnap bőrgyógyászatra vitte gyermekét. Még az általános munkaidő lejárta előtt odaértek, hátha nem kell olyan sokat várni. Bejelentkezés nincs, mert akkor hónapokra előre betelne a várólista, és ez nem cél. Így marad a sorban állás. Megkapjuk a sorszámot. Hmm. 21-en vannak előttünk, és csak egy orvos rendel. Várunk. Várunk. Nagy a tömeg. 16.30 magasságában megérkeznek azok, akik munkából/suliból jönnek. Sorszámot már nem kapnak, mert olyan sok a várakozó, hogy ma nem kerülnének sorra.

Kiakadnak. Jogosan.

Bekopognak a doktornőhöz, aki próbál megoldást találni. Ami nehéz, mert bárhogy dönt, valakinek sérti az érdekeit. Látszik rajta, hogy keresi a megoldást, és a dühös emberek lecsillapodni látszanak. Tovább várunk, és közben több helyről is azt hallani, hogy milyen jó, hogy legalább szép új stadionjaink vannak, ha már az egészségügyünk haldoklik. Vegyük elő a telefont, olvassuk el az aktuális híreket. Fősztori a Szent Imre kórház. Brávó. Amit a hírekben olvasunk, az most itt a szemünk előtt válik valósággá.

Várunk, várunk, kínunkban egy régi Nagy-Bandó poén ugrik be. Várunk, várunk, a sor lassan fogy.

Már több mint 2 órája várunk.Már csak ketten vannak előttünk. Már csak egy. Végre, mi jövünk. Miközben a vizsgáló felé lépünk, közismert arc jelenik meg, és foglal helyet a váróban.

Bent a doktornő profin, de fáradtan hallgatja a panaszt, majd irányít egy másik intézménybe, és közben kéri az asszisztensét, ugyan nézzen már ki, megérkezett-e a közismert arc.

Szólunk neki, hogy ne fáradjon, megérkezett. Mi végzünk, és a folyosón a lift felé ballagva még halljuk, hogy sorszám nélkül, név szerint szólítják.

Hiába, az alpolgármester úrnak nem kell sorban állnia Pestszentlőrincen. Fidesz-mutyi 2015.

 

Csak nem mutyi?

Mai mesénk Budapest XVIII. kerületébe visz el minket. A Fidesz nyerte itt az önkormányzati választásokat ismét, és a sok - általuk jó pénzért - reklámozott sikertörténet mellett néhány csúnya ügy is napvilágra került.

Ma nem arról mesélünk, hogy ez az a kerület, ahol a csatornázás után szélességükben összementek az utak, így aztán két autó nem fér el egymás mellett. "Legalább majd lassabban mennek"- ez volt a kivitelező válasza, amikor megkérdezték, hogy ezt most hogyan is?

A mai mese részleteiben publikus, csak össze kell keresgélni a részleteket az internet bugyraiban.

Kezdjük hát azzal, hogy az önkormányzat Tulajdonosi Bizottsága rendkívűli ülést tartott:

http://www.bp18.hu/images/dokumentumok/onkormanyzat/varosnaplo/Tul1105rk/Hk1105rk_AN.pdf

Ennek egyetlen témája volt, miszerint az Önkormányzat vegyen meg egy ingatlant, amely árverésre került.

A mindenki számára nyilvános jegyzőkönyvből kiderül, hogy az ellenzéki kérdésre semmitmondó válasz érkezik, de az kiderül, hogy igazából nincs koncepció az ingatlan megvásárlására.

http://www.bp18.hu/images/dokumentumok/onkormanyzat/varosnaplo/Tul1105rk/Jkv1105.pdf

Történt az ellenzék részéről egy kísérlet a beszerzési összeg csökkentésére, de nertársaink lesöpörték, majd a Jobbik tartózkodása mellett megszavazzák az indítványt.

Merőben szokatlan ez a módszer, és mivel hihetetlen gyorsasággal vitték át a döntést - hasonlóan mint a rokonmutyit a Parlamentben a napokban - ezért rákerestünk az interneten erra a helyrajzi számra, és találtunk is egy érdekes oldalt egy végrehajtó weblapján:

http://murzsavegrehajto.hu/pdf/548-2011-143.pdf

Ebből az derül ki, hogy az adós Balásfalvi András Jenő. Ismerős ez a név. Keressünk csak rá, hadd füstöljenekk a szerverek!

Hohó, találat:

http://www.bp18.hu/component/k2/item/876-tulajdonosi-bizottsag

Az illető adós neve felbukkan az Önkormányzat Tulajdonosi Bizottságában, természetesen a Fidesz szineiben.

 

Akkor röviden összefoglalva a mese:

Egy Balásfalvi András Jenő nevű illető ingatlanját el akarják árverezni. A XVIII. kerületi Önkormányzat Tulajdonosi bizottsága rendkívűli ülést hív össze, és megszavazza az ingatlan árverésen történő megvásárlását. Az Önkormányzat Tulajdonosi Bizottságában szerepel egy Balásfalvi András nevű tag. Eddig a mese, mindenki vonja le a tanulságokat.

 

 

 

Ugye köcsögök?

Tele van a faxom a médiával.

Mióta Árpi vezeti a párt agitpropját, odafigyel minden apróságra. Mivel Viktor jobbkeze, és mószerol is rendesen, így aztán amit javasol, azt illik megfogadni. Nem mintha baj lenne belőle, de Viktor nem felejti el ezeket, és ha alkalom adódik rá - általában a leglehetetlenebb időpontokban - emlékeztet rá. A múltkor is valami meccs alatt a VIP-ben cifrát mondtam, és Viktor atyailag rosszallását fejezte ki. Kell a faxomnak az ilyen. Bár úgysem mer velem semmit csinálni, mert az rosszul venné ki magát a tagság előtt. Mi azért vagyunk erősek, mert mindenkit megvédünk, aki közénk tartozik. Így aztán mindenki becsicskul. Persze jól járnak a gyökerek, mert kapnak FB tagságot, néha nyernek pályázatot, földet, trafikot, mikor mi adódik. Persze akkorát nem szakítanak mint én, de én 30 éve színpadon vagyok.

Szóval Árpi szervezett nekem egy ilyen egynapos beszélgetős riportot Fridivel. Jó lesz tőle az imidzsem. Ja, meg még a kisfaxomé is, gondoltam, de hát menni kellett, így mentem.

Igyekeztem, tényleg. Kapóra jött, hogy leadtam 15 kilót, így aztán előadtam, hogy micsoda fittness-maki vagyok. Azt a kis vodkát meg úgysem érzik a kamerák, ami belecsúszott a dzsúzba.

A legjobb arcomat mutattam. Beszéltem a gyerekeimről, bár ez a gyökér azért belezavart, hogy egyszerre két csajt tartottam, de hát szerencsére a többiről nem tud. Szóba hozta a drogbalhét is, de persze tagadtam, ahogy Árpi tanította. Tanúk is vannak? ÉS? Ne tessék már elfelejteni, hogy miénk a bíróság, így aztán hirtelen vádlott lehet a tanúból. Volt már ilyen. Kissé megkapargatja az a Tállas vagy hogy hívják az adóügyeit a tanúnak, kap egy soron kívüli ellenőrzést, esetleg esténként megáll egy fekete Q7 a ház előtt, és máris volt tanú, nincs tanú. Nem hüjjék a zemberek.Szóval Fridi próbálta játszani a tárgyszerű, elfogulatlan kérdezőt, persze csak egy határon belül, mert azt azért Ő sem felejti, melyik csatornánál dolgozik, A miénknél.Így aztán büszkén elsorolhattam, hány fontos beosztásom volt eddig. Azt a kutya sem kérdezte, hogy életemben egy percet sem dolgoztam a politikán kívül. Kapott is volna a pofájára. 25 éve abból élek, hogy a párt egyik arca vagyok, és nem is fizet rosszul. Ez a brüsszeli meló fekszik rendesen, az itthoniak úgy tudják Brüsszelben vagyok, a kintiek szerint itthon vagyok, én meg intézhetem nyugodtan az ügyeimet, ha már az EP fizet minden költséget.

Meló meg van bőven, mert oda kell figyeljek a stadionépítésre. Az egyesület már a miénk, lett pénz új stadionra is, és elég volt némi suttogás Viktornak, lett még két milliárd, hogy rendes VIP legyen, mint az Üllői úton. Te, hallod? A múltkor volt egy olyan kis hoszteszlányka, hogy arcom eldobtam. Nagyon tisztelettudó volt, bár nem eléggé, mert nem borult térde előttem, pedig kapacitáltam... hehe.

Szóval épül a stadion, de valahogy egy kis trükköt még be kéne vetni, mert ordas nagy pofája lesz a médiának, ha a többmilliárdos stadionban alig fog lézengeni pár drukker. Mert kurvára nem jár senki meccsre. Máshová sem - ideges is Viktor, amikor kong az ürességtől a Pancho - de a mi meccseinkre rohadtul nem. Be kell vetni az etnikai kártyát. Majd a megfelelő helyre megy egy kis támogatás, aztán hátha megnő a kedv egy kis meccsnézéshez.

Egész jó lenne itt minden, ha ez a buzi libsi média nem lenne. Pedig betartunk nekik keményen. Aztán mehetnek sírni Brüsszelbe. Na persze nem hozzám... hehe

Szóval itt tartunk most. Választásokig még évek vannak hátra, addig lehet ügyeskedni, stadionom épül, folytatom a gyűjtést öreg napjaimra.Meg persze unalmamban csiripelek az ájfonomba. Hogy a hüjje médiát bosszantsam.

Lesz belőle egy napra hír, hogy el ne felejtsenek. Bántani úgysem tud senki.

Ugye köcsögök?

süti beállítások módosítása